Sporty siłowo-szybkościowe (trening siłowy, skoki, rzuty, biegi sprinterskie)
3/4 miarki proszku rozpuścić w 300-400ml chudego mleka lub wody. Spożywać bezpośrednio po przygotowaniu. Spożywać 1-3 porcje w ciągu dnia, w tym jedną porcję bezpośrednio po zakończonym treningu.
Sporty wytrzymałościowe (bieganie, kolarstwo, triathlon, pływanie, bieganie na nartach, wioślarstwo, kajakarstwo, łyżwiarstwo szybkie) w okresie budowania siły i szybkości
1/2-3/4 miarki proszku rozpuścić w 200-400ml chudego mleka lub wody. Spożywać
1/2-1 porcji bezpośrednio po treningu.
Sporty drużynowe (piłka nożna, koszykówka, siatkówka, piłka ręczna, hokej, hokej na trawie, rugby, waterpolo):
3/4 miarki proszku rozpuścić w 300-400ml chudego mleka lub wody. Spożywać bezpośrednio po przygotowaniu. Spożywać 1-2 porcje w ciągu dnia, w tym jedną porcję bezpośrednio po zakończonym treningu.
Sporty indywidualne (tenis, tenis stołowy, squash, badminton, szermierka) w okresie budowania siły i szybkości
1/2-3/4 miarki proszku rozpuścić w 200-400ml chudego mleka lub wody. Spożywać
1/2-1 porcji bezpośrednio po treningu.
Fitness (aerobik, aguaaerobik, aquajogging, gimnastyka, crossfit)
3/4 miarki proszku rozpuścić w 300-400ml chudego mleka lub wody. Spożywać bezpośrednio po przygotowaniu. Spożywać 1-3 porcje w ciągu dnia, w tym jedną porcję bezpośrednio po zakończonym treningu.
Sporty walki (boks, kickboxing, taekwondo, karate, zapasy, judo, jujitsu)
3/4 miarki proszku rozpuścić w 300-400ml chudego mleka lub wody. Spożywać bezpośrednio po przygotowaniu. Spożywać 1-3 porcje w ciągu dnia, w tym jedną porcję bezpośrednio po zakończonym treningu.
Sporty zimowe i wodne (narciarstwo zjazdowe, surfing, windsurfing, kitesurfing, żeglarstwo) w okresie budowania siły i szybkości
1/2-3/4 miarki proszku rozpuścić w 200-400ml chudego mleka lub wody. Spożywać 1/2-1 porcji bezpośrednio po treningu.
Okres rehabilitacji po urazach mięśniowych
3/4 miarki proszku rozpuścić w 300-400ml chudego mleka lub wody. Spożywać bezpośrednio po przygotowaniu. Spożywać 1-3 porcje w ciągu dnia, w tym jedną porcję bezpośrednio po zakończonym treningu/rehabilitacji.
Skład:
Skład w: |
1 porcja 100 g |
2 porcje 200 g |
3 porcje 300 g |
Wartość energetyczna [kJ/kcal] |
1616/386 |
3232/772 |
4847/1158 |
Tłuszcz [g] |
1,2 |
2,4 |
3,7 |
w tym kwasy nasycone [g] |
0,8 |
1,6 |
2,3 |
Węglowodany [g] |
75,4 |
150,8 |
226,1 |
w tym cukry [g] |
10,4 |
20,9 |
31,3 |
Błonnik [g] |
0,0 |
0,0 |
0,0 |
Białko [g] |
14,9 |
29,8 |
44,7 |
Sól[g] |
0,07 |
0,14 |
0,21 |
Witamina B1 [mg] |
0,55 (50%*) |
1,1 (100%*) |
1,65 (150%*) |
Witamina B2 [mg] |
0,7 (50%*) |
1,4 (100%*) |
2,1 (150%*) |
Niacyna [mg] |
8,0 (50%*) |
16,0 (100%*) |
24,0 (150%*) |
Witamina B6 [mg] |
0,7 (50%*) |
1,4 (100%*) |
2,1 (150%*) |
Witamina B12 [ug] |
1,25 (50%*) |
2,5 (100%*) |
3,75 (150%*) |
Witamina C [mg] |
40,0 (50%*) |
80,0 (100%*) |
120,0 (150%*) |
Substancje aktywne |
|||
Maltodekstryna [g] |
79,0 |
158,0 |
237,0 |
Koncentrat białka serwatkowego [g] |
16,9 |
33,8 |
50,7 |
L-leucyna [mg] |
1000 |
2000 |
3000 |
L-Izoleucyna [mg] |
500 |
1000 |
1500 |
L-Walina [mg] |
500 |
1000 |
1500 |
*% Referencyjnej Wartości Spożycia dla osoby dorosłej