Super Deser Lody Wysokobiałkowe to proteinowe lody, które stanowią wyborną przekąskę dla wszystkich dbających o linię, ale nie chcących rezygnować z odrobiny przyjemności i słodkości w swojej diecie. To idealna przekąska dla każdego, a zwłaszcza dla osób chcących zwiększyć spożycie białka i ceniących zróżnicowaną dietę.
Nasze lody zawierają znikomą ilość cukru, dzięki czemu zawierają dużo mniej kalorii i mogą być elementem diety nawet dla tych, którzy na co dzień dbają o dietę i pilnują ilości przyswajanych kalorii. W porównaniu ze zwykłymi lodami, Super Deser Lody Wysokobiałkowe posiadają o wiele więcej białka, a zarazem mniej tłuszczu. Porcja to aż 34% białka, a zarazem znikoma zawartość tłuszczu.
Dlaczego warto postawić na deser bogaty w białko serwatkowe? Białko przyczynia się do budowy i utrzymania beztłuszczowej masy mięśniowej oraz przyspiesza regenerację po treningową. Białko serwatkowe wyróżnia się jedną z najwyższych wartości odżywczych. Posiada wysoką zawartość aminokwasów egzogennych, czyli takich, których musimy dostarczyć organizmowi razem z pożywieniem.
To doskonały, niskokaloryczny i pyszny deser: urozmaicenie codziennej diety. Czemu? Nasze lody wyróżnia doskonały smak i wyjątkowa, kremowa konsystencja. Po prostu nie można się oprzeć.
100 g (4 miarki) proszku wsypać do 100 ml wody, miksować 3 minuty, włożyć do zamrażarki na 3 godz.
Wartość odżywcza |
100 g |
Wartość energetyczna |
2048 kJ/489 kcal |
Tłuszcz |
24 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone |
14 g |
Węglowodany |
34 g |
w tym cukry |
29 g |
Białko |
34 g |
Sól |
0,75 g |
koncentrat białek serwatkowych WPC 80%, mleko w proszku, tłuszcz (masło, olej kokosowy, olej rzepakowy), cukier, syrop glukozowy, białka mleka, kakao (smaki czekoladowy i mokka), ekstrakt kawy naturalnej (smak mokka), wanilia (smak waniliowy), truskawki liofilizowane i wyciąg z buraka (smak truskawkowy), sól i barwnik - karmel amoniakalny (smak słony karmel), aromaty w tym naturalne, emulgatory: E471 i E472a, stabilizatory: fosforany sodu i potasu, substancja przeciwzbrylająca - dwutlenek krzemu, substancja słodząca - sukraloza.
Zawiera substancję słodzącą.
Może zawierać pochodne: zbóż zawierających gluten, soi.
Przechowywać w temperaturze pokojowej, w suchym miejscu, w zamkniętym opakowaniu.