Dzięki zastosowanej technologii ujemnej jonizacji koncentrat jest aktywnie czynny dzięki czemu zachowuje właściwości świeżo wyciśniętego soku. Zapewnia to żywotność substancji czynnych oraz ich przyswajalność na poziomie powyżej 93 %.
Eksperyment:
Jeżeli w buteleczce soku dojdzie do procesu fermentacji należy wstawić ją bez nakrętki (otwartą) do lodówki na 3-5 dni. Po tym czasie powstanie w buteleczce ponownie pierwotny sok. Taki proces zachodzi jedynie w żywych organizmach. Czy znasz jakikolwiek sok, który po rozpoczętym procesie fermentacji potrafi sam się zregenerować?
Aktywny skład Alfa Aktiv to:
Jest ewenementem w świecie rośli, ponieważ jako jedyna roślina nie wchłania żadnych toksyn i jest samoistnie odporna na szkodniki. Posiada zadziwiające właściwości prozdrowotne. Wynikają one z bogatego składu chemicznego, olbrzymiej zawartości polifenoli (zarówno flawonoidów, jak i kwasów fenolowych) oraz witamin (kwas foliowy, kwas akskrobiowy, witamina B2). Owoce aronii mają w swoim składzie wiele barwników antocyjanowych, a 93% z nich stanowią dwa związki: cyjanidyno-3-galaktozyd i cyjanidyno-3-arabinozyd. Całkowita zawartość polifenoli w owocach aronii to ok. 60% mg/g suchej masy. Jagoda aroni zawiera kwas kawowy o silnym działaniu przeciwutleniającym.
Wartości antocyjanu jagody aronii na 100 g:
jagoda aronii | 2147 mg |
jeżyna | 845 mg |
dzika czarna jagoda | 705 mg |
czarna porzeczka | 530 mg |
truskawka | 35 mg |
czerwone wino | 10 mg |
To eksplozja witamin i minerałów. Zawiera cenne kwasy organiczne (88% to kwas cytrynowy, 12% to kwas jabłkowy) , pektyny, olejki eteryczne, garbniki, przeciwnowotworowy karotenoid luteiny, witaminę C (100-300 mg/100g), rutynę, witamin: B1, B2, B6, PP, K, prowitaminy A, potas, sód, wapń, fosfor, siarkę, magnez, żelazo, cynk, miedź, bor, jod, kobalt, molibden i mangan. Czarna porzeczka to główne źródło polifenoli.
Dobroczynne działanie owoców aronii i czarnej porzeczki to:
Zawiera 78 Żywych Enzymów
Enzymy to biokatalizatory. Przyśpieszają reakcje biochemiczne w komórkach. W miodzie znajdują się kwasy organiczne i białka.
Żeby miód mógł w pełni wykazać swoje działanie przeciwbakteryjne nie może zostać ogrzany powyżej 30 stopni Celsjusza. Dlatego też w procesie produkcji stosujemy innowacyjne rozwiązania gwarantujące aktywizację wszystkich związków znajdujących się w miodzie.
Występuje w produkcie w sposób naturalny. Posiada SZCZEGÓLNĄ WŁAŚCIWOŚĆ - gromadzi się jedynie w tkankach obciążonych substancjami szkodliwymi np. drzewa wytwarzają kwas bursztynowy (żywicę) w chorych, uszkodzonych miejscach. W 20 ml Alfa Aktiv znajduje się ok. 10mg kwasu bursztynowego.
Dzięki unikatowej technologii syntezowania naturalnego kwasu bursztynowego jego przyswajalność wzrosła z 15 % do 90%.