* Zero Sauce o smaku curry ma niską zawartość tłuszczu. Niskotłuszczowy: ≤1,5 g tłuszczu/100 ml produktu.
**Atrybut nie dotyczy wersji o smaku musztardy i curry!
Wiemy, że każda potrawa jest jeszcze smaczniejsza przy użyciu keczupu lub sosu BBQ, ale i tak nie używasz te sosy do swoich ulubionych potraw w większych ilościach, bo zwracasz uwagę na spożycie cukru, i uważasz także na ilość sosu czosnkowego, bo nie chcesz szybko przekroczyć dzienny limit tłuszczu.
Jeśli kochasz smaki, przyprawy, słodkie z pikantnym, a jednak pragniesz dbać o odpowiednią dietę, wolne od cukru* i tłuszczu **sosy Zero Sauce stanowią doskonałą alternatywę dla tradycyjnych sosów!
Podobnie jak wszystkie produkty BioTechUSA, Zero Sauce składa się z bezpiecznych i starannie dobranych składników.
Zalecany sposób użycia: Spożywać do sałatek, kanapek lub dowolnej ulubionej potrawy! Zalecana maksymalna dawka: 15 ml (ok. 1 łyżka stołowa) produktu. Przed użyciem należy dobrze wstrząsnąć!
Sposób przechowywania: Po otwarciu przechowywać w lodówce i zużyć w ciągu 2 tygodni! Nie zamrażać!
Składniki:
Sos o smaku pikantnego czosnku - SKŁADNIKI: woda, ocet winny, czosnek w proszku (3%), sól, zmiażdżona Papryka roczna (Capsicum annuum ), modyfikowana skrobia ziemniaczana, żółtko jaja z wolnego wybiegu, błonnik cytrynowy (skórka cytryny i limonki), substancje zagęszczające (sól sodowa karboksymetylocelulozy, guma ksantanowa, guma guar), musztarda (mielone ziarno gorczycy, ocet winny, sól, aromat), kwas (kwas cytrynowy), zioła, przyprawy, barwnik (dwutlenek tytanu), substancje konserwujące (sorbinian potasu, benzoesan sodu), substancje słodzące (sukraloza, sacharyny), aromat, przeciwutleniacz (sól wapniowo-disodowa EDTA).
Wartość odżywcza |
||
|
100 ml |
%RWS** |
Wartość energetyczna |
85 kJ/20 kcal |
1% |
Tłuszcz |
0 g |
0% |
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone |
0 g |
0% |
Węglowodany |
3,8 g |
1% |
- w tym cukry |
0 g |
0% |
Błonnik |
2,1 g |
*** |
Białko |
1,4 g |
3% |
Sól |
2,3 g |
38% |
**RWS: dzienne referencyjne wartości spożycia dla osób dorosłych. Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/2000 kcal). ***RWS nie ustalono. |