Uwaga! Opis produktu pochodzi zazwyczaj z oficjalnej strony producenta lub od dystrybutora danej marki na Polskę. Jeżeli potrzebujesz większej ilości informacji przed zakupem, skontaktuj się bezpośrednio ze sklepem. Każdemu klientowi po zakupie przysługuje prawo do bezpłatnego indywidualnego doboru dawkowania. Dostępna jest również opcja bezpłatnego przed zakupowego doboru produktów w zależności od oczekiwanego rezultatu.
- Zwiększa siłę.
- Wspiera anabolizm.
- Hamuje katabolizm.
- Przyspiesza regenerację.
Cell Mass firmy BSN to produkt zaliczany do kategorii stack’ów kreatynowych, wzbogacony o związki przyspieszające regenerację i gwarantujące prawidłową prace mięśni. Główne źródło kreatyny stanowi tutaj połączenie wysokoenergetycznego Kwasu Jabłkowego z cząsteczką Kreatyny, dodatkowo poddaną procesowi estryfikacji, w celu zwiększenia biodostępności całego związku (ilość wchłanianej, z przewodu pokarmowego, substancji).
W skład Cell Mass wchodzą:
Carnosyn - połączenie Etylowego Estru Kreatyny oraz Beta-Alaniny. Etylowy Ester Kreatyny nowoczesna forma doskonale znanej i sprawdzonej Kreatyny – najpopularniejszego suplementu podnoszącego poziom ATP (uniwersalny nośnik energii w naszym organizmie), przyspieszającego syntezę białek, hamującego katabolizm. Poddanie jej procesowi estryfikacji, oraz dołączenie cząsteczki kwasu jabłkowego, ma na celu podniesienie biodostępności (ilości wchłanianego przez organizm związku). Beta-Alanina – wraz z histydyna wchodzi w skład karnozyny. Tworzy również dipeptydy odpowiedzialne za „odkwaszanie” szybkokurczliwych włókien mięśniowych oraz prawidłową prace ATPazy (enzym biorący udział w procesie uwalniania energii).
Fosforan Sodowy Kreatyny, Kwas Jabłkowo-Kreatyno-O-Fosforowy - łatwo przyswajalne,
wysokoenergetyczne forma Kreatyny.
Creatine ABB - Alfa Amino-N-Maślan Kreatyny - przyspiesza tempo procesów anabolicznych zachodzących w naszym organizmie.
Alfa-Ketoglutaran Glutaminy - najpowszechniej występujący w organizmie aminokwas, który pełni szereg bardzo ważnych funkcji: wpływa na proces uzupełniania glikogenu, poprzez zwiększenie tempa jego syntezy w wątrobie, jak również przez bezpośrednią konwersje do glukozy, wpływa pozytywnie na tempo syntezy białek oraz ogranicza ich rozpad, wzmacnia system odpornościowy i przeciwdziała chorobom (które mogły by utrudnić trening), odgrywa ważną role w procesie transaminacji (umożliwia syntezę nowych aminokwasów), przekształcana jest w kwas glutaminowy stanowiący źródło energii dla tkanki nerwowej oraz pełni szereg innych, ważnych, ale mniej istotnych z naszego punktu widzenia, funkcji. Niestety, ale tradycyjna forma Glutaminy bardzo łatwo ulega rozpadowi w żołądku i tym samym niewielka jej ilość dociera do miejsca przeznaczenia. Aby temu zapobiec CellMass zawiera Alfa-Ketoglutaran Glutaminy, który jest o wiele mniej wrażliwy na działanie kwaśnego środowiska układu trawiennego, co sprawia, że możemy cieszyć się wszystkimi zaletami zwykłej Glutaminy przy stosowaniu znacznie mniejszych dawek.
Cinnulin PF - wodny ekstrakt cynamonu. Związek aktywny zawarty w tym ekstrakcie, rozpuszczalny w wodzie polifenol, wykazuje działanie podobne do insuliny. Tym samym wzmaga transport składników odżywczych do komórek mięśniowych, wspierając ich pracę i przyspieszając regenerację. Dodatkowo cynamon pomaga obniżyć poziom cholesterolu oraz zwalcza wolne rodniki.
Fosforan Dwu-Wapnia - Wapń należy do grupy aktywatorów enzymatycznych, bierze udział w procesie skurczu mięśni, wpływa na procesy regeneracyjne oraz wydzielanie wielu hormonów.
Fosforan Dwu-Potasu – Potas jest niezbędny w procesie syntezy białek, reguluje równowagę wodną organizmu, utrzymuje prawidłowy rytm serca, wpływa na równowagę kwasowo-zasadową.
Fosforan Dwu-Sodu – Sód podobnie jak Wapń należy do grupy aktywatorów enzymatycznych, odgrywa ważną rolę w utrzymaniu prawidłowej reakcji mięśni na bodźce i przepuszczalności błon komórkowych.
Widać więc, że CellMass zawiera najważniejsze składniki potrzebne organizmowi obciążonemu wysiłkiem fizycznym, dzięki czemu możliwe jest skuteczne podniesienie poziomu masy mięśniowej i siły.
Wartości odżywcze mogą się różnic od siebie ze względu na smaki.