Uwaga! Opis produktu pochodzi zazwyczaj z oficjalnej strony producenta lub od dystrybutora danej marki na Polskę. Jeżeli potrzebujesz większej ilości informacji przed zakupem, skontaktuj się bezpośrednio ze sklepem. Każdemu klientowi po zakupie przysługuje prawo do bezpłatnego indywidualnego doboru dawkowania. Dostępna jest również opcja bezpłatnego przed zakupowego doboru produktów w zależności od oczekiwanego rezultatu.
Masło orzechowe z prażonych migdałów pozyskiwane naturalnymi metodami produkcji poprzez poddawanie orzechów rozkruszaniu aż do uzyskania perfekcyjnie chrupkiej tekstury (wersja Crunchy) lub mieleniu aż do uzyskania idealnie gładkiej konsystencji (Smooth) w ich naturalnych skórkach bez jakichkolwiek dodatków, aż do uzyskania perfekcyjnie chrupkiej tekstury.
-
Bez oleju palmowego.
-
Bez dodatku cukru.
-
Bez soli.
Masło orzechowe So Good! Almond Butter to produkt stanowiący źródło białka i o wysokiej zawartości błonnika pokarmowego. Białko, to podstawowy składnik odżywczy, który przyczynia się do wzrostu i utrzymania masy mięśniowej. Produkt nie zawiera żadnych dodatków więc w odróżnieniu od produktów z uwodornionym tłuszczem dodawanym w celu stabilizacji produktu nie posiada tłuszczów trans. Dodatkowo produkt nie zawiera soli i produkowany jest bez dodatku oleju palmowego i bez dodatku cukrów.
So Good! Almond Butter odznacza się wysoką zawartością witaminy E, która pomaga w ochronie komórek przed stresem oksydacyjnym i B2 (ryboflawina), która między innymi przyczynia się do utrzymania prawidłowego metabolizmu energetycznego, pomaga zachować zdrową skórę, przyczynia się do zmniejszenia uczucia zmęczenia i znużenia, pomaga w ochronie komórek przed stresem oksydacyjnym oraz pomaga w utrzymaniu prawidłowego widzenia. Dodatkowo w produkcie mamy wysoką zawartość minerałów: wapnia, cynku, fosforu i magnezu. Składniki te odgrywają w organizmie wiele istotnych funkcji. Wapń na przykład przyczynia się do prawidłowego krzepnięcia krwi, pomaga w prawidłowym funkcjonowaniu mięśni, pomaga w utrzymaniu prawidłowego przekaźnictwa nerwowego i jest potrzebny do utrzymania zdrowych kości i zębów. Magnez przyczynia się do zmniejszenia uczucia zmęczenia i znużenia, pomaga w utrzymaniu równowagi elektrolitowej, przyczynia się do utrzymania prawidłowego metabolizmu energetycznego, pomaga w prawidłowym funkcjonowaniu układu nerwowego i mięśni oraz pomaga w utrzymaniu zdrowych kości i zębów. Kolejny z minerałów – cynk ma bardzo zróżnicowane działanie. Pomaga między innymi w prawidłowej syntezie DNA bierze udział w procesie podziału komórek, pomaga w utrzymaniu prawidłowej płodności i prawidłowych funkcji rozrodczych. Przyczynia się też do utrzymania prawidłowego metabolizmu makroskładników odżywczych, węglowodanów, kwasów tłuszczowych oraz pomaga w prawidłowej syntezie białka. Ponadto cynk pomaga zachować zdrowe włosy, skórę i paznokcie. Ostatni ze składników, w które produkt jest bogaty – fosfor to minerał, który przyczynia się do utrzymania prawidłowego metabolizmu energetycznego, pomaga w prawidłowym funkcjonowaniu błon komórkowych oraz pomaga w utrzymaniu zdrowych kości i zębów.
Wartość odżywcza
|
100g
|
Wartość energetyczna
|
2688 kJ / 650 kcal
|
Białko
|
25,4 g
|
Węglowodany
|
6,5 g
|
w tym cukry
|
4,0 g
|
Tłuszcz
|
55,8 g
|
w tym kwasy tłuszczowe nasycone
|
4,4 g
|
Błonnik
|
11,8 g
|
Sól
|
0,0 g
|
Witamina E
|
24 mg (200% NRV)
|
Ryboflawina
|
0,57 mg (41% NRV)
|
Fosfor
|
560 mg (80% NRV)
|
Cynk
|
5,7 mg (57% NRV)
|
Fosfor
|
560 mg (80% NRV)
|
Magnez
|
269 mg (72% NRV)
|
NRV – Referencyjne wartości spożycia
|
Uwagi:
Przechowywać w suchym, chłodnym miejscu. Zamieszać przed użyciem gdyż może występować naturalne oddzielenie tłuszczu. Po otwarciu spożyć w przeciągu 3 miesięcy. Produkowany w zakładzie gdzie przetwarzane są orzeszki ziemne, orzechy i sezam.
Skład Migdały prażone (100%.