Koncentrat białka serwatkowego charakteryzuje się wyjątkowo wysoką wartością biologiczną (BV104), a także doskonałą przyswajalnością.
MUSCLE BRICK WHEY został wzbogacony o enzym laktazę, który jest naturalnie występującym w organizmie enzymem hydrolizującym laktozę do cukrów prostych.
Produkt doskonale się rozpuszcza i ma idealną kremową konsystencję. MUSCLE BRICK WHEY występuje w 6 wyrafinowanych smakach, które spełnią oczekiwania nawet najbardziej wymagających klientów.
Skład:
(cookies&cream) Składniki: koncentrat białka serwatkowego (WPC 80 instant), aromaty (ciasteczkowy, śmetankowy), substancje zagęszczające: guma arabska i guma ksantanowa, substancja słodząca: acesulfam K, laktaza, substancja słodząca: sukraloza.
(strawberry) Składniki: koncentrat białka serwatkowego (WPC 80 instant), aromaty (truskawkowy, śmietankowy), regulator kwasowości: kwas cytrynowy, substancje zagęszczające: guma arabska i guma ksantanowa, substancja słodząca: sukraloza, laktaza, substancja słodząca: acesulfam K, barwnik: koszenila.
(vanilla ice) Składniki: koncentrat białka serwatkowego (WPC 80 instant), aromaty (waniliowy, śmietankowy), substancje zagęszczające: guma arabska i guma ksantanowa, laktaza, substancje słodzące: acesulfam K i sukraloza.
(banana) Składniki: koncentrat białka serwatkowego (WPC 80 instant), aromaty (bananowy, śmietankowy), substancje zagęszczające: guma arabska i guma ksantanowa, regulator kwasowości: kwas cytrynowy, substancja słodząca: acesulfam K, laktaza, substancja słodząca: sukraloza.
(white chocolate & coconut) Składniki: koncentrat białka serwatkowego (WPC 80 instant); wiórki kokosowe; aromaty(białej czekolady, kokosowy, śmietankowy); substancje zagęszczające: guma arabska oraz guma ksantanowa; substancja słodząca: acesulfam K; laktaza; substancja słodząca: sukraloza.
(chocolate) Składniki: koncentrat białka serwatkowego (WPC 80 instant), aromaty (czekoladowy, śmietankowy), kakao, substancje zagęszczające: guma arabska i guma ksantanowa, substancja słodząca: acesulfam K, laktaza, substancja słodząca: sukraloza.
Wartość odżywcza | 1 porcja (35 g) | 2 porcje (70 g) | 3 porcje (105 g) | 100 g |
---|---|---|---|---|
Wartość energetyczna | 563 kJ/ 133 kcal | 1126 kJ/ 267 kcal | 1688 kJ/ 400 kcal | 1608 kJ/ 381 kcal |
Tłuszcz, w tym: | 2,28 g | 4,55 g | 6,83 g | 6,5 g |
kwasy tłuszczowe nasycone | 1,33 g | 2,66 g | 3,99 g | 3,8 g |
Węglowodany, w tym: | 1,96 g | 3,92 g | 5,88 g | 5,6 g |
cukry | 0,98 g | 1,96 g | 2,94 g | 2,8 g |
Białko | 25,03 g | 50,05 g | 75,08 g | 71,5 g |
Sól | 0,19 g | 0,39 g | 0,58 g | 0,55 g |
Koncentrat białka serwatkowego, co dostarcza: | 33,03 g | 66,05 g | 99,08 g | 94,36 g |
Kwasu glutaminowego | 5,03 g | 10,05 g | 15,08 g | 14,36 g |
Aminokwasów o rozgałęzionym łańcuchu łącznie, w tym: | 6,43 g | 12,87 g | 19,30 g | 18,38 g |
L-leucyna | 3,09 g | 6,17 g | 9,26 g | 8,82 g |
L-izoleucyna | 1,58 g | 3,16 g | 4,74 g | 4,68 g |
L-walina | 1,60 g | 3,20 g | 4,80 g | 4,74 g |
Enzym laktaza | 4500 FCC | 9000 FCC | 13500 FCC | 12857 FCC |