Perfect Bulk Mass to preparat białkowo-węglowodanowy , łączący w swoim składzie optymalnie dobraną kompozycję ultrafiltrowanego koncentratu oraz izolatu białek serwatki z kompleksem węglowadanów o zróżnicowanym indeksie glikemicznym. Opracowany specjalnie dla osób chcących zbudować„jakościową” masę mięśniową , nie powodując przy tym nadmiernego odkładania się tkanki tłuszczowej,dlatego też kluczową rolę stanowi tu zastosowanie odpowiednich proporcji białek do węglowodanów w stosunku 45:40 na korzyść białka.
Do budowania masy mięśniowej samo białko niestety nie wystarczy,ponieważ po intensywnych treningach do szybkiej regeneracji organizmu niezbędne są nam wysokiej jakości wysokoenergetyczne składniki pokarmowe. Perfect Bulk Mass dostarczy nam najwyższej jakości węglowodany o różnym czasie wchłaniania (maltodekstryna, Waxy Maize, inulina) które uzupełnią nam zapas glikogenu i przyspieszą regenerację , oraz dwie frakcje najwyższej jakości białek serwatki, w tym izolat, które w niezwykle efektywny sposób zasilą nasze mięśnie optymalną ilością aminokwasów egzogennych EAA oraz rozgałęzionych BCAA. Nie bez znaczenia są tu zastosowane proporcje białka do węglowodanów, gdzie zawartość procentowa białka w 100 g. wynosi 45% a węglowodanów 40%, takie zestawienie powoduje że w jednej tylko porcji Perfect Bulk Mass dostarczy nam aż 22,5 g. czystego biąłka co jest nieosiągalne w przypadku zwykłych gainerów. Niebagatelne znaczenie ma tu zastosowana w produkcie Inulina, która jest węglowodanem o właściwościach prozdrowotnych , jest naturalnym probiotykiem, wspomaga prawidłowe funkcjonowanie przewodu pokarmowego i składu mikroflory jelitowej. Zwiększa naturalną odporność organizmu co ma niezwykle ważne znaczenie dla osób intensywnie trenujących , które po ciężkich treningach mają obniżoną odporność organizmu. PerfectBulk Mass jest produktem wysokiej klasy,o unikalnym składzie w tej grupie produktów, gdzie najwyższa jakość użytych do produkcji surowców oraz przepyszne smaki ,zaspokoją oczekiwania najbardziej wymagających sportowców.