Uwaga! Opis produktu pochodzi zazwyczaj z oficjalnej strony producenta lub od dystrybutora danej marki na Polskę. Jeżeli potrzebujesz większej ilości informacji przed zakupem, skontaktuj się bezpośrednio ze sklepem. Każdemu klientowi po zakupie przysługuje prawo do bezpłatnego indywidualnego doboru dawkowania. Dostępna jest również opcja bezpłatnego przed zakupowego doboru produktów w zależności od oczekiwanego rezultatu.
- Bogaty w pełnowartościowe białko
- Tylko 0,8 g cukrów w batonie
- Tylko naturalnie występujące cukry
- Wyśmienite smaki
LevroContestBar to pyszny baton, który może być zwieńczeniem udanego treningu gdyż stanowi smaczną przekąskę, którą można spożyć bez wyrzutów sumienia. Dzięki specjalnie dobranym składnikom, baton charakteryzuje się wysoką zawartością białka oraz błonnika a minimalną ilością cukrów i tłuszczu. W procesie produkcji nie dodano do batonów cukru, a jego deklarowana na poziomie 0,8 g na baton zawartość wynika jedynie z naturalnie występujących w składnikach cukrów. Wyśmienite smaki z powodzeniem mogą konkurować z tradycyjnymi batonikami dostępnymi na rynku. Kiedy masz ochotę na coś słodkiego sięgnij po LevroContestBar!
INFORMACJA ŻYWIENIOWA1, 2
Porcja: 1 baton (60 g)
Ilość porcji w opakowaniu display-box: 12
Wartość odżywcza w | 100 g | 60 g |
Wartość energetyczna | 1390 kJ / 334 kcal1 1382 kJ / 332 kcal2 |
835 kJ / 200 kcal1 831 kJ / 199 kcal2 |
Tłuszcz | 11,3 g1, 11,4 g2 | 6,8 g1, 6,9 g2 |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 6,7 g | 4,0 g |
Węglowodany | 23,9 g1, 23,4 g2 | 14,3 g1, 14,0 g2 |
w tym cukry | 1,4 g1, 1,3 g2 | 0,8 g |
w tym alkohole wielowodorotlenowe | 20,5 g1, 19,9 g2 | 12,3 g1, 12,02 |
Błonnik | 19,8 g1, 20,2 g2 | 11,9 g1, 12,1 g2 |
Białko | 32,4 g1, 31,8 g2 | 19,5 g1, 19,1 g2 |
Sól | 0,6 g1, 0,62 g2 | 0,36 g1, 0,37 g2 |
Składniki (w smaku waniliowo-karmelowym1): Czekolada z substancją słodzącą 16,7% [masa kakaowa, substancja słodząca (maltitol), masło kakaowe, tłuszcz mleczny, emulgator (lecytyna sojowa), wanilia], warstwa o smaku karmelowym 16,7% [substancja wypełniająca (polidekstroza), tłuszcz palmowy, substancja słodząca (ksylitol), mleko odtłuszczone w proszku, emulgator (lecytyna sojowa), sól], białka mleka, substancja utrzymująca wilgoć (glicerol), hydrolizat żelatyny, substancja wypełniająca (polidekstroza), białko sojowe, oligofruktoza, chrupki sojowe (białko sojowe, skrobia z tapioki, sól), masło kakaowe, śmietana w proszku (z mleka), kakao niskotłuszczowe, aromaty, emulgator (lecytyna sojowa).
Składniki (w smaku czekoladowe fondue2): Czekolada z substancja słodzącą 16,7% [masa kakaowa, substancja słodząca (maltitol), masło kakaowe, tłuszcz mleczny, emulgator (lecytyna sojowa), wanilia], warstwa o smaku karmelowym [substancja wypełniająca (polidekstroza), tłuszcz palmowy, substancja słodząca (ksylitol), mleko odtłuszczone w proszku, kakao o obniżonej zawartości tłuszczu, emulgator (lecytyna sojowa), sól], białka mleka, substancja utrzymująca wilgoć (glicerol), hydrolizat żelatyny, substancja wypełniająca (polidekstroza), białko sojowe, oligofruktoza, chrupki sojowe (białko sojowe, skrobia z tapioki, sól), kakao niskotłuszczowe, masło kakaowe, masa kakaowa, aromaty, emulgator (lecytyna sojowa).
Zalecany sposób spożycia: Spożywać przed i po treningu lub jako przekąskę.
Uwagi: Zawiera substancje słodzące. Może zawierać zboża (gluten), orzechy. Produkowany w zakładzie gdzie przetwarzane są produkty zawierające jaja, orzeszki ziemne, nasiona sezamu. Spożycie w nadmiernych ilościach może mieć efekt przeczyszczający.
Dostępne smaki: Waniliowo-karmelowy1, Czekoladowe fondue2.
Masa netto: 60 g