Zalecane spożycie:
jedna porcja = 40 g na 250ml wody. Spożywać krótko (10 – 20 minut) po ukończeniu treningu. Można stosować przed treningiem w celu jego intensyfikacji. Stosować maksymalnie 2 x dzienne w zależności od jadłospisu. W stanach przemęczenia po intensywnym wysiłkiem, kolejną porcję spożyć krótko przed snem.
Środek spożywczy specjalnego przeznaczenia żywieniowego. Nie przeznaczone dla dzieci, kobiet w ciąży ani karmiących! Przechowywać w sposób niedostępny dla dzieci! Przechowywać w miejscu suchym, w temperaturze do 25 °C poza zasięgiem promieni słonecznych. Chronić przed mrozem. Producent nie odpowiada za szkody powstałe wskutek niewłaściwego przechowywania lub użytkowania.
SKŁAD:
Smak Bananowy: Maltodekstryna, Serwatka, Koncentrat Białek Serwatkowych, Mleko W Proszku, Glukoza, Aromat, Fruktoza, Inulina, L-Glutamina, Emulgator Lecytyna Sojowa, Substancje Przeciw zbrylające Fosforan Wapnia I Tlenek Krzemu, Barwnik Β-Karoten, Premiks Multiwitaminowy (Patrz: Tabelka), Substancje Słodzące Acesulfam K I Sukraloza.
Smak Waniliowy: Maltodekstryna, Serwatka, Koncentrat Białek Serwatkowych, Mleko W Proszku, Glukoza, Fruktoza, Inulina, L-Glutamina, Emulgator Lecytyna Sojowa, Aromat, Substancje Przeciw zbrylające Fosforan Wapnia I Tlenek Krzemu, Premiks Multiwitaminowy (Patrz: Tabelka), Barwnik Β-Karoten, Substancje Słodzące Acesulfam K I Sukraloza.
Smak Morelowy: Maltodekstryna, Serwatka, Koncentrat Białek Serwatkowych, Mleko W Proszku, Glukoza, Fruktoza, Inulina, L-Glutamina, Emulgator Lecytyna Sojowa, Aromat, Barwnik Β-Karoten, Substancje Przeciw zbrylające Fosforan Wapnia I Tlenek Krzemu, Premiks Multiwitaminowy (Patrz: Tabelka), Substancje Słodzące Acesulfam K I Sukraloza, Barwnik Β-Karoten.
Smak Truskawkowy: Maltodekstryna, Serwatka, Koncentrat Białek Serwatkowych, Mleko W Proszku, Glukoza, Aromat*, Fruktoza, Inulina, L-Glutamina, Emulgator Lecytyna Sojowa, Substancje Przeciw zbrylające Fosforan Wapnia I Tlenek Krzemu, Premiks Multiwitaminowy (Patrz: Tabelka), Substancje Słodzące Acesulfam K I Sukraloza.
*Zawiera E 124 – Może Wpływać Niekorzystnie Na Aktywność I Zdolność Koncentracji U Dzieci.
Smak Czekolada+Kakao: Maltodekstryna, Serwatka, Koncentrat Białek Serwatkowych, Mleko W Proszku, Kakao, Glukoza, Fruktoza, Inulina, L-Glutamina, Emulgator Lecytyna Sojowa, Substancje Przeciwzbrylające Fosforan Wapnia I Tlenek Krzemu, Premiks Multiwitaminowy (Patrz: Tabelka), Substancje Słodzące Acesulfam K I Sukraloza.
WARTOŚCI ODŻYWCZE:
100 g | Dawka – 70 g | |
Wartość energetyczna | 1412 kJ/333 kcal | 988 kJ/233 kcal |
Tłuszcze | 2,3 g | 1,6 g |
w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 1,7 g | 1,2 g |
Węglowodany | 55,6 g | 38,9 g |
w tym cukry | 50,4 g | 35,3 g |
Błonnik | 1,6 g | 1,1 g |
Białka | 21,7 g | 15,2 g |
Sól | 1,6 g | 1,1 g |
Alfa-ketoglutaran L-argininy | 715 mg | 500 mg |
Tauryna | 357 mg | 250 mg |
Typowe spektrum aminokwasowe: | ||
L-walina** | 1708 mg | 1196 mg |
L-tyrozyna | 483 mg | 338 mg |
L-tryptofan* | 345 mg | 242 mg |
L-treonina* | 1380mg | 966 mg |
L-seryna | 966 mg | 676 mg |
L-prolina | 1242 mg | 869 mg |
L-fenyloalanina* | 621 mg | 435 mg |
L-metionina* | 483 mg | 338 mg |
L-lizyna* | 1656 mg | 1159 mg |
L-leucyna** | 3003 mg | 2102 mg |
L-izoleucyna** | 1708 mg | 1196 mg |
L-histydyna | 345 mg | 242 mg |
Glicyna | 345 mg | 242 mg |
L-glutamina | 1430 mg | 1000 mg |
Kwas L-glutaminowy | 3381 mg | 2367 mg |
L-cysteina | 483 mg | 338 mg |
Kwas L-asparaginowy | 2139 mg | 1497 mg |
L-arginina | 552 mg | 386 mg |
L-alanina | 966 mg | 676 mg |
Witaminy: | ||
Witamina C | 40 mg | 28 mg |
Witamina B3 | 8 mg | 5,6 mg |
Witamina E | 6 mg | 4,2 mg |
Witamina B5 | 3 mg | 2,1 mg |
Witamina B6 | 0,7 mg | 0,5 mg |
Witamina B2 | 0,7 mg | 0,5 mg |
Witamina B1 | 0,6 mg | 0,4 mg |
Witamina B12 | 1,3 µg | 0,9 µg |
Biotyna | 25 μg | 17,5 μg |
Kwas foliowy | 100 µg | 70 µg |
* EAA - aminokwasy egzogenne | ||
** BCAA aminokwasy egzogenne rozgałęzione | ||
zawartość witamin w 100 g odpowiada 50 % realizacji zalecanego dziennego spożycia | ||
zawartość miarki: 28 g | ||
stosunek rozcieńczenia: 70 g / 300 ml wody | ||
Zawartość soli wynika z obecności naturalnie występującego sodu. |