Uwaga! Opis produktu pochodzi zazwyczaj z oficjalnej strony producenta lub od dystrybutora danej marki na Polskę. Jeżeli potrzebujesz większej ilości informacji przed zakupem, skontaktuj się bezpośrednio ze sklepem. Każdemu klientowi po zakupie przysługuje prawo do bezpłatnego indywidualnego doboru dawkowania. Dostępna jest również opcja bezpłatnego przed zakupowego doboru produktów w zależności od oczekiwanego rezultatu.
Źródło białka stanowi najlepszy izolat serwatkowy (WPI) dodatkowo wzbogacony o aminokwasy rozgałęzione (BCAA) i bioaktywne kolostrum.
Białko WPI jest pozyskane przy użyciu nie chemicznej technologii CFM (cross flow microfiltration), która umożliwia maksymalne wykorzystanie składnika w organizmie. Dostateczna ilość wartościowego białka przyczynia się do przyrostu mięśni.
100% WHEY ISOLATE przeznaczenie: sportowcy dyscyplin siłowych, dla których ma znaczenie najwyższa jakość spożywanego białka; budowa czystej masy mięśniowej; faza rzeźby w sportach siłowych.
100% CFM izolat białek serwatkowych, uzupełniony o aminokwasy BCAA i bioaktywne kolostrum.
Zalecane spożycie 100% WHEY ISOLATE:
porcję 30 g rozmieszać w 140 ml wody. W zależności od dziennego zapotrzebowania na białko spożywać 1 - 3 porcji dziennie, między posiłkami.
Sposób użycia:
15 g = 1 miarka. Zalecaną ilość odmierzyć załączoną miarką i rozmieszać przy pomocy szejkera. Po otwarciu przechowywać w temperaturze do 25 ºC i zużyć do 3 miesięcy.
Uwaga: Produkt nie jest przeznaczony dla dzieci do 3 lat! Przechowywać w miejscu suchym, w temperaturze do 25 °C poza bezpośrednim zasięgiem promieni słonecznych. Chronić przed mrozem. Producent nie odpowiada za szkody powstałe wskutek niewłaściwego używania lub przechowywania.
100 g | Porcja– 30 g | |
Wartość energetyczna | 1556 kJ/367 kcal | 467 kJ/110 kcal |
Tłuszcze | 1,1 g | 0,3 g |
w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 0,05 g | 0,02 g |
Węglowodany | 3 g | 0,9 g |
w tym cukry | 2,1 g | 0,6 g |
Błonnik | 1,2 g | 0,4 g |
Białko | 85,7 g | 25,7 g |
Sól | 0,7 g | 0,2 g |
Kolostrum | 833 mg | 250 mg |
Typowe spektrum aminokwasów: | ||
L-Walina ** | 5402 mg | 1621 mg |
L-Tyrozyna | 2196 mg | 659 mg |
L-Tryptofan * | 1170 mg | 351 mg |
L-Threonina * | 5586 mg | 1676 mg |
L-Seryna | 3852 mg | 1155 mg |
L-Prolina | 4600 mg | 1380 mg |
L-Fenyloalanina * | 2506 mg | 752 mg |
L-Methionina * | 1857 mg | 557 mg |
L-Lizyna * | 7990 mg | 2397 mg |
L-Leucyna ** | 10 805 mg | 3241 mg |
L-Izoleucyna ** | 5811 mg | 1743 mg |
L-Histydyna | 1421 mg | 426 mg |
Glycyna | 1175 mg | 352 mg |
Kwas L-glutaminowy | 15 075 mg | 4523 mg |
L-Cysteina | 1832 mg | 550 mg |
Kwas L-asparginowy | 9162 mg | 2749 mg |
L-Arginina | 1759 mg | 528 mg |
L-Alanina | 4164 mg | 1249 mg |
* EAA - aminokwasy egzogenne | ||
** BCAA - rozgałęzione aminokwasy egzogenne | ||
pojemność miarki: 15 g | ||
Stosunek rozcieńczania: 30g/180 ml wody | ||
Zawartość soli wynika z obecności naturalnie występującego sodu. |