Wartość odżywcza | 35 gram (porcja) | 100 gram |
Wartość energetyczna | 566 kJ/ 134 kcal | 1624 kJ/ 382 kcal |
Tłuszcz w tym kwasy tłuszczowe nasycone |
1,5 g < 0,5 g |
4,2 g 0,7 g |
Węglowodany w tym cukry |
3,9 g 1,4 g |
11 g 4 g |
Białko | 26 g | 75 g |
Sól | 0,3 g | 0,86 g |
Aminogram wzorcowy | ||
Kwas L-glutaminowy | 4751 mg | 13575 mg |
L-leucyna | 2783 mg | 7950 mg |
Kwas L-asparaginowy | 2888 mg | 8250 mg |
L-lizyna | 2520 mg | 7200 mg |
L-prolina | 1444 mg | 4125 mg |
L-walina | 1549 mg | 4425 mg |
L-izoleucyna | 1680 mg | 4800 mg |
L-treonina | 1759 mg | 5025 mg |
L-alanina | 1313 mg | 3750 mg |
L-seryna | 1208 mg | 3450 mg |
L-fenyloalanina | 788 mg | 2250 mg |
L-tyrozyna | 683 mg | 1950 mg |
L-arginina | 551 mg | 1575 mg |
Glicyna | 368 mg | 1050 mg |
L-metionina | 578 mg | 1650 mg |
L-histydyna | 446 mg | 1275 mg |
L-cysteina | 578 mg | 1650 mg |
L-tryptofan | 368 mg | 1055 mg |
Składniki: 95% preparaty białkowe (ultrafiltrowany koncentrat białek serwatkowych WPC (z mleka), izolat białek serwatkowych WPI - CFM® (z mleka)), aromaty, olej ze średniołańcuchowymi kwasami tłuszczowymi (olej MCT), fruktoza, regulatory kwasowości - kwas jabłkowy, kwas cytrynowy (dla wszystkich rodzajów smaków truskawkowych), regulatory kwasowości - cytryniany sodu; substancje zagęszczające - guma arabska, guma ksantanowa, sól sodowa karboksymetylocelulozy; substancje słodzące - acesulfam K, sukraloza, cyklaminiany; emulgator - lecytyna sojowa; sól (dla wszystkich rodzajów smaków czekoladowych), barwniki: koszenila (dla wszystkich rodzajów smaków: truskawkowych, truskawkowo-kiwi, wiśniowych i wiśniowo-bananowych), E 150c (dla wszystkich rodzajów smaków: cookies cream, toffi, czekoladowych, ice coffee, kawowych, capucino, tiramisu, orzechów laskowych), ryboflawina, E 133 (dla wszystkich rodzajów smaków pistacjowych).