100% PEANUT BUTTER – to 100% masło orzechowe, powstające z orzechów arachidowych, nie zawierające dodatku cukru, ani soli. Jest źródłem witamin i minerałów, niezbędnych do prawidłowego funkcjonowania organizmu. Masło orzechowe jest niezwykle bogate w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, które przyspieszają proces spalania tkanki tłuszczowej oraz skutecznie zapobiegają odkładaniu się tłuszczu w organizmie. Jest sprzymierzeńcem każdego, kto walczy ze zbędnymi kilogramami. Polecane jest również dla osób dbających o smukłą sylwetkę oraz uprawiających sport. Dodatkowo tłuszcze nienasycone obniżając poziom cholesterolu we krwi, przyczyniają się do obniżenia ryzyka chorób serca i zawałów.
Ponadto masło orzechowe zawiera cenny potas, magnez, niacynę, kwas foliowy, a także jest dobrym źródłem białka i błonnika pokarmowego.
Jest to produkt przygotowany z myślą o tych, którzy unikają lub ograniczają spożycie cukru i soli w swojej diecie. Czysty, orzechowy smak tego masła doskonale komponuje się z dodatkami zarówno słodkimi, jak i słonymi.
Na powierzchni masła może wytrącać się cenny i aromatyczny olej arachidowy. Rekomendujemy, aby przed spożyciem wymieszać go z masłem lub osobno wykorzystać jako dodatek do potraw.
Produkt nie zawiera dodatku substancji konserwujących, barwników, oleju palmowego, cukru, ani soli. Cukier i sól pojawiająca się w składzie, występują naturalnie w orzechach arachidowych.
Zalety stosowania:
- 100% masło z orzechów arachidowych
- nie zawiera barwników, środków konserwujących
- nie zawiera dodatku cukru i soli
- nie zawiera oleju palmowego
- doskonałe źródło nienasyconych kwasów tłuszczowych
- bogate źródło witamin i składników mineralnych
- ułatwia proces spalania tkanki tłuszczowej
- zapobiega odkładaniu się tłuszczu w organizmie
- idealne dla osób dbających o smukłą sylwetkę oraz sportowców
SKŁAD: 100% prażone orzechy arachidowe (Argentyna).
INFORMACJA DLA ALERGIKÓW: Produkt zawiera orzechy arachidowe.
SPOSÓB PRZECHOWYWANIA: Przechowywać w temperaturze pokojowej. Zaleca się zamykać opakowanie. Na powierzchni masła może wytrącać się cenny i aromatyczny olej arachidowy. Rekomendujemy, aby przed spożyciem wymieszać go z masłem lub osobno wykorzystać jako dodatek do potraw.