COLLAGEN - jest suplementem diety w proszku, kompozycją kompozycją dwóch dwóch form kolagenu: natywnej oraz zhydrolizowanej wzbogacona dodatkiem witaminy C, kwercetyny i bioflawonoidów cytrusowych.
Zawiera substancję słodzącą, nie zawiera barwników.
Przeznaczony w szczególności dla sportowców i osób narażonych na przeciążenia wysiłkowe, urazy narządów ruchu i stawów. Polecany do codziennego stosowania. Dodatek kolagenu w składzie powoduje, że często produkt zalecany jest osobom starszym, których ciało nie produkuje już w wystarczającej ilości włókna kolagenowego.
Zawarta w produkcie witamina C pomaga w utrzymaniu prawidłowego funkcjonowania układu odpornościowego w trakcie intensywnych ćwiczeń fizycznych i po nich. Pomaga w prawidłowej produkcji kolagenu w celu zapewnienia prawidłowego funkcjonowania naczyń krwionośnych, kości, chrząstki. Przyczynia się do zmniejszenia uczucia zmęczenia i znużenia oraz do utrzymania prawidłowego metabolizmu energetycznego.
Produkt dodatkowo wzbogacono w bioflawonoidy cytrusowe, które są pomocne w utrzymaniu sprawności i dobrego zdrowia oraz kwercetynę, która wykazują bardzo pożądane i wszechstronne działanie. Jest w stanie poprawić samopoczucie, ale wykazuje też działanie zdrowotne. Kwercetyna jako składnik naturalnego pochodzenia działa antyoksydacyjnie jako naturalny przeciwutleniacz.
Zalecane dzienne spożycie:
Porcję - 6 g ( 1 miarka) rozpuścić w 150 ml wody. Spożyć rano, przed posiłkiem, bezpośrednio po przygotowaniu. Miarka do dozowania w środku opakowania.
Informacja żywieniowa |
|
Składniki aktywne |
Ilość w porcji dziennej (6 g) |
Hydrolizat kolagenu |
3700 mg |
Natywny kolagen wołowy |
1000 mg |
Witamina C |
80 mg (100%*) |
Ekstrakt z perełkowca japońskiego |
50 mg |
Ekstrakt z owoców cytrusowych |
50 mg |
*RWS - Referencyjna Wartość Spożycia
Składniki: Hydrolizat kolagenu wieprzowego, natywny kolagen wołowy, regulator kwasowości: kwas cytrynowy, aromat, kwas L- askorbinowy, ekstrakt z perełkowca japońskiego ( Sophorae japonica L.) (15:1), ekstrakt z owoców cytrusowych ( Citrus aurantium L.), substancja słodząca: sukraloza.