Uwaga! Opis produktu pochodzi zazwyczaj z oficjalnej strony producenta lub od dystrybutora danej marki na Polskę. Jeżeli potrzebujesz większej ilości informacji przed zakupem, skontaktuj się bezpośrednio ze sklepem. Każdemu klientowi po zakupie przysługuje prawo do bezpłatnego indywidualnego doboru dawkowania. Dostępna jest również opcja bezpłatnego przed zakupowego doboru produktów w zależności od oczekiwanego rezultatu.
Pyszne i pożywne masło z orzechów nerkowca w wersji Crunchy(z kawałkami orzechów) lub Smooth(o gładkiej konsystencji). Stanowi bogate źródło białka, błonnika i minerałów oraz nienasyconych kwasów tłuszczowych. Doskonale zastępuje słodycze, dlatego poleca się je osobom odchudzającym się i dbającym o szczupłą sylwetkę.
Masło orzechowe So Good! Cashew Butter (masło orzechowe z orzechów nerkowca) to produkt stanowiący źródło białka i błonnika pokarmowego. Białko, to podstawowy składnik odżywczy, który przyczynia się do wzrostu i utrzymania masy mięśniowej. Produkt nie zawiera żadnych dodatków, więc w odróżnieniu od produktów z uwodornionym tłuszczem dodawanym w celu stabilizacji produktu nie posiada tłuszczów trans. Dodatkowo produkt nie zawiera soli i produkowany jest bez dodatku oleju palmowego i bez dodatku cukrów. Cukry deklarowane w wartości odżywczej są to cukry naturalnie występujące w orzechach nerkowca. So Good! Cashew Butter odznacza się wysoką zawartością minerałów: żelaza, cynku, fosforu, miedzi, manganu i magnezu. Składniki te odgrywają w organizmie wiele istotnych funkcji.
Zalety masła z migdałów FA So Good! Cashew Butter (masło orzechowe z orzechów nerkowca):
Osobom aktywnym specjaliści dowodzą, że regularne spożywanie orzechów, w tym także masła orzechowego, może zmniejszyć ryzyko chorób serca oraz widocznie poprawi kondycję całego organizmu i usprawni jego funkcjonowanie.
Weganom i wegetarianom orzechy nerkowca są bogate w roślinne białko, żelazo, cynk, fosfor, miedź, mangan, magnez i błonnik. To wszystko powoduje, że masło orzechowe powinien jeść każdy z nas, a w szczególności wegetarianie w celu uzupełniania niedoboru np. białka, wynikającego z braku mięsa w diecie.
Dzieciom masło orzechowe stanowi idealną propozycją na zdrowe, energetyczne śniadanie czy przekąskę dla dzieci. Nie od dziś wiadomo, że orzechy, w tym także orzechy nerkowca są najlepszym "paliwem dla mózgu".
Całej rodzinie masło orzechowe to skarbnica kwasów oleinowych, obniżających poziom cholesterolu we krwi, tym samym zmniejszających ryzyko wystąpienia miażdżycy i chorób układu krwionośnego.
Polecane kobietom w ciąży, po menopauzie, osobom starszym oraz osobom mającym problemy z anemią.