WARTOŚĆ ODŻYWCZA
|
||
1 porcja – 30 g
|
||
ZAWARTOŚĆ
|
1 porcja (30 g)
|
w 100 g
|
Wartość energetyczna
|
476,7 kJ / 112,3 kcal
|
1588,9 kJ / 374,3 kcal
|
Białko
Węglowodany
Tłuszcz
|
27,00 g
0,06 g
0,45 g
|
90,00 g
0,20 g
1,50 g
|
SKŁADNIKI MINERALNE
|
||
Wapń
Potas
Fosfor
Sód
Magnez
|
150,0 mg (18,8%RDA***)
96,0 mg (4,8% RDA***)
75,0 mg (10,7% RDA***)
45,0 mg
18,0 mg (4,8% RDA***)
|
500,0 mg
320,0 mg
250,0 mg
150,0 mg
60,0 mg
|
PROFIL AMINOKWASOWY
|
||
AMINOKWASY
|
1 porcja (30 g)
|
w 100 g
|
Kwas glutaminowy
Kwas asparagnowy Leucyna*/** Lizyna* Treonina* Fenyloalanina*+Tyrozyna Prolina Alanina Seryna Izoleucyna*/** Walina*/** Cysteina+Metionina* Tryptofan* Arginina Glicyna Histydyna |
4595 mg
3158 mg 2660 mg 2492 mg 1985 mg 1655 mg 1611 mg 1460 mg 1440 mg 1376 mg 1351 mg 1277 mg 539 mg 525 mg 468 mg 408 mg |
15318 mg
10525 mg 8867 mg 8306 mg 6615 mg 5518 mg 5370 mg 4867 mg 4801 mg 4586 mg 4504 mg 4256 mg 1798 mg 1749 mg 1559 mg 1361 mg |
* - aminokwasy egzogenne
** - aminokwasy rozgałęzione (BCAA) ***RDA - % realizacji dziennego zapotrzebowania w porcji |