To produkt dedykowany dla osób aktywnych fizycznie, a także zaangażowanych w sport wyczynowy, nie tylko siłowy. Grupa docelowa osób, dla których spożycie dodatkowych protein jest niezbędne nie ma ograniczeń: kobiety oraz mężczyźni, którzy trenują regularnie i wykazują zwiększone zapotrzebowanie na białko. Produkt nadaje się do stosowania w każdej dziedzinie sportu: crossfit, kulturystyka, kajakarstwo, kolarstwo, fitness, bieganie, triathlon, pływanie, jumping, sport motorowy i inne aktywności fizyczne, które wymagają siły, pracy mięśni i dodatkowego wydatku energetycznego od naszego organizmu.
100% WHEY NUTREND może uzupełnić częsty deficyt jednego z trzech najważniejszych makroskładników, przyczyniający się do optymalnego funkcjonowania każdego organizmu, budowy tkanek ciała człowieka i w procesów anabolicznych.
Pozwala na regenerację organizmu po intensywnym wysiłku poprzez uzupełnienie brakującej ilości białka, a dodatkowo stymuluje wzrost tkanki mięśniowej, co przyczynia się do uzyskania wymarzonej sylwetki.
Dodatkowo zastosowanie zrównoważonej technologii CFM przy tworzeniu białka pozwala na zachowanie optymalnych właściwości biologicznych i odżywczych przez minimalizację niepożądanego procesu denaturacji białek.
Podstawowym składnikiem produktu jest ultrafiltrowany koncentrat WPC wzbogacony o najczystszą formę izolatu białek serwatkowych WPI. Białko serwatkowe jest bogate w odpowiednią ilość niezbędnych aminokwasów egzogennych, w tym leucynę, izoleucynę i walinę, które odgrywają kluczową rolę w procesach odbudowy i regeneracji po wzmożonym wysiłku.
Jego zaletą jest także świetna przyswajalność, bezpieczeństwo stosowania i proste stosowanie.
Zapotrzebowanie na odpowiednią ilość białka to składowa wielu czynników takich jak: masa ciała, stopień aktywności fizycznej a także płeć. Mechanizm powstawania nowych białek w organizmie wymaga obecności białek ustrojowych jaki i tych, które dostarczamy z pożywieniem.
Uzupełnianie niedoborów proteinowych jest szczególnie ważne u osób intensywnie ćwiczących, gdzie dochodzi do szybszego rozpadu struktur mięśniowych.
Białko stymuluje syntezę nowej masy mięśniowej, a także przeciwdziała katabolicznemu rozpadowi tkanki mięśniowej. Sprzyja także odnowie uszkodzonych włókien mięśniowych. Reguluje przemiany metaboliczne, tworzenie, enzymów, jest także nośnikiem niektórych witamin i minerałów.
Zastosowanie w produkcie białek serwatki pozwala na sprawne budowanie masy mięśniowej. Cechuje się wyjątkowo korzystnym dla sportowców profilem aminokwasowym, zawierającym spory udział L-leucyny, a także L-izoleucyny, będącej izomerem leucyny, które odgrywają kluczową rolę w syntezie białek w organizmie, ponieważ każde białko jest zbudowane z aminokwasów ułożonych w pewnej charakterystycznej sekwencji.
Należą do aminokwasów egzogennych rozgałęzionych BCAA, nie wytwarzanych przez organizm ludzki, dlatego tak ważna jest prawidłowa dieta, szczególnie sportowca, i uzupełnianie jej o te aminokwasy.
Wpływają pozytywnie na procesy anaboliczne. Optymalna ilość spożycia tych aminokwasów przez osoby aktywne fizycznie przekłada się na większą tolerancję na zmęczenie, a co za tym idzie wzrasta możliwość przedłużania treningów w dobrej formie.
Jedna porcja białka to 30g, należy ją rozmieszać w 140 ml wody lub mleka.
Cykl treningowy: stosuj jedną porcję do 1 godziny po treningu.
Cykl bez treningu: stosuj dwie porcje, jedną porcję 2 godziny przed i drugą 2 godziny po głównym posiłku. Nie przekraczać zalecanej dziennej porcji.
Koktajl białkowy, aromatyzowany, bezalkoholowy, zawiera białka mleka i substancje słodzące. Odpowiedni dla sportowców. Nie jest przeznaczony dla dzieci do 3 roku życia. Trzymać w suchym miejscu, w temperaturze do 25ºC, poza bezpośrednim zasięgiem promieni słonecznych. Chronić przed mrozem. Producent nie odpowiada za szkody powstałe wskutek niewłaściwego przechowywania lub użytkowania.
Jedna porcja: 30 g
Wartość energetyczna 475 kJ / 112 kcal
% RWS*
Tłuszcze | 1,3 g | |
---|---|---|
w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 0,8 g | |
Węglowodany | 2,2 g | |
w tym cukry | 1,6 g | |
Błonnik pokarmowy | 0,4 g | |
Białko | 22,7 g | |
Sól | 0,5 g | |
L-Alanina | 1 090 mg | |
L-Arginina | 594 mg | |
Kwas L-asparaginowy | 2 481 mg | |
L-Cysteina | 558 mg | |
Kwas L-glutaminowy | 3 923 mg | |
Glicyna | 373 mg | |
L-Histydyna | 437 mg | |
L-Izoleucyna | 1 277 mg | |
L-Leucyna | 2 609 mg | |
L-lizyna | 2 223 mg | |
L-Metionina | 502 mg | |
L-Fenyloalanina | 774 mg | |
L-Prolina | 1 126 mg | |
L-Seryna | 1 004 mg | |
L-Treonina | 1 256 mg | |
L-Tyrozyna | 716 mg | |
L-Walina | 1 184 mg | |
L-Tryptofan | 401 mg |
Wartość energetyczna 1583 kJ / 374 kcal
% RWS*
Tłuszcze | 4,4 g | |
---|---|---|
w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 2,8 g | |
Węglowodany | 7,3 g | |
w tym cukry | 5,3 g | |
Błonnik pokarmowy | 1,4g | |
Białko | 75,6 g | |
Sól | 1,5 g | |
L-Alanina | 3 633 mg | |
L-Arginina | 1 979 mg | |
Kwas L-asparaginowy | 8 271 mg | |
L-Cysteina | 1 861 mg | |
Kwas L-glutaminowy | 13 077 mg | |
Glicyna | 1 242 mg | |
L-Histydyna | 1 457 mg | |
L-Izoleucyna | 4 258 mg | |
L-Leucyna | 8 696 mg | |
L-lizyna | 7 408 mg | |
L-Metionina | 1 673 mg | |
L-Fenyloalanina | 2 580 mg | |
L-Prolina | 3 755 mg | |
L-Seryna | 3 347 mg | |
L-Treonina | 4 187 mg | |
L-Tyrozyna | 2 388 mg | |
L-Walina | 3 946 mg | |
L-Tryptofan | 1 337 mg |
wszystkie smaki: składniki koncentrat białka serwatkowego (zawiera lecytynę słonecznikową i substancję przeciwzbrylającą: fosforan wapnia), izolat białka serwatkowego (zawiera lecytynę sojową), kakao (smak: czekolada+kakao i czekolada+wiśnia) błonnik pszenny bezglutenowy, stabilizator: guma akacjowa i guma ksantanowa, aromat, koncentrat z buraka (smak: truskawka, malina), mieszanka koncentratu z buraka i ekstraktu ze spiruliny (smak: borówka), koncentrat z krokosza barwierskiego i ekstraktu ze spiruliny (smak: pistacja), barwnik: karmel (smak: kawa lodowa), substancja przeciwzbrylająca: dwutlenek krzemu, chlorek sodu, substancja słodząca: sukraloza i glikozydy stewiolowe, barwnik: beta-karoten (smak: banan i wanilia). Alergeny wyróżnione są w składzie.
* RWS - referencyjne wartości spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8 400 kJ/2 000 kcal).