Uwaga! Opis produktu pochodzi zazwyczaj z oficjalnej strony producenta lub od dystrybutora danej marki na Polskę. Jeżeli potrzebujesz większej ilości informacji przed zakupem, skontaktuj się bezpośrednio ze sklepem. Każdemu klientowi po zakupie przysługuje prawo do bezpłatnego indywidualnego doboru dawkowania. Dostępna jest również opcja bezpłatnego przed zakupowego doboru produktów w zależności od oczekiwanego rezultatu.
OLIMP Pure Whey Isolate 95 jest najwyższej jakości, czystym izolatem białek serwatkowych (WPI), wzbogaconym kompleksem witamin i składników mineralnych, zapewniających prawidłowy przebieg procesów metabolicznych przy zwiększonym wysiłku fizycznym i zwiększonym spożyciu białek. Izolaty białek serwatkowych charakteryzują się najwyższą wartością odżywczą i aktywnością anaboliczną spośród wszystkich białek pokarmowych. Pozyskiwane białka w procesie mikrofiltracji CFM , nie denaturowane, zachowują pełną strukturę i aktywność funkcjonalnych białek serwatkowych - beta laktoglobuliny, alfa laktoalbuminy, immunoglobuliny, albuminy osocza, laktoferyny, laktotransferyny, ceruloplazminy, fosfoglikoproteiny, proteazy i peptony. Wysoka wartość odżywcza i aktywność anaboliczna sprawiają, że izolowane białka serwatkowe uznano za najwartościowsze źródło białka pokarmowego dla sportowców wyczynowych i osób aktywnych ruchowo. Wysoką wartość odżywczą zawdzięczają najwyższej, możliwej przyswajalności, warunkowanej idealną rozpuszczalnością i korzystnym ciśnieniem osmotycznym nie denaturowanych białek oraz optymalnym proporcjom aminokwasów egzo- i endogennych z wyjątkowo wysokim udziałem aminokwasów rozgałęzionych (BCAA) i glutaminy. Na wysoką aktywność anaboliczną, oprócz wysokiej wartości odżywczej, wpływają cechy metaboliczne całych białek serwatkowych oraz powstających w efekcie ich przemian peptydów i mikropeptydów. Substancje te działają podobnie do peptydowych, anabolicznych czynników wzrostowych. Ułatwiają transport aminokwasów do komórek mięśniowych i stymulują anabolizm. Tworzą barierę antyoksydacyjną. Stabilizują lizosomy i hamują aktywność katabolicznych enzymów lizosomalnych. Wzmacniają układy: krążenia, nerwowy i odpornościowy.
Dawkowanie:
1–3 porcji dziennie (rano po przebudzeniu, pomiędzy posiłkami, po treningu lub przed snem). 1 porcję (30 g = 1 miarkę) rozpuścić w 200 ml wody lub chudego mleka.
Skład w: |
porcji (30 g) |
100 g |
Wartość energetyczna |
440 kJ/ 106 kcal |
1473 kJ/ 352 kcal |
Białko |
26 g |
86 g |
Węglowodany |
< 0,5 g |
1 g |
w tym cukry |
< 0,5 g |
1 g |
Tłuszcz |
< 0,5 g |
0,5 g |
w tym nasycone kwasy tłuszczowe |
0,2 g |
0,5 g |
Błonnik pokarmowy |
0 g |
0 g |
Sól |
0,25 g |
0,83 g |
Witamina A (μg RE) |
36,0 μg |
120 μg (15%*) |
Witamina D |
0,22 μg |
0,75 μg (15%*) |
Witamina E (mg α-TE) |
0,5 mg |
1,8 mg (15%*) |
Witamina B1 |
0,05 mg |
0,17 mg (15%*) |
Witamina B2 |
0,06 mg |
0,21 mg (15%*) |
Niacyna (mg NE) |
0,7 mg |
2,4 mg (15%*) |
Kwas pantotenowy |
0,3 mg |
0,9 mg (15%*) |
Witamina B6 |
0,06 mg |
0,21 mg (15%*) |
Kwas foliowy |
9,00 μg |
30,0 μg (15%*) |
Witamina B12 |
0,11 μg |
0,38 μg (15%*) |
Biotyna |
2,2 μg |
7,5 μg (15%*) |
Witamina C |
3,6 mg |
12,0 mg (15%*) |
Aminogram wzorcowy # |
Aminokwasy |
na 100 g |
1 porcja (30g) |
łącznie: |
87000 mg |
26100 mg |
w tym: |
L-kwas glutaminowy |
14985 mg |
4496 mg |
*/**L-leucyna |
9278 mg |
2783 mg |
L-kwas asparaginowy |
9018 mg |
2705 mg |
*L-lizyna |
9885 mg |
2966 mg |
L-prolina |
4682 mg |
1405 mg |
*/**L-walina |
4769 mg |
1431 mg |
*/**L-izoleucyna |
5288 mg |
1587 mg |
*L-treonina |
5463 mg |
1639 mg |
L-alanina |
4422 mg |
1327 mg |
L-seryna |
3729 mg |
1119 mg |
*/***L-fenyloalanina |
2601 mg |
780 mg |
***L-tyrozyna |
2515 mg |
754 mg |
L-arginina |
1994 mg |
598 mg |
L-glicyna |
1474 mg |
442 mg |
*L-metionina |
1908 mg |
572 mg |
L-histydyna |
1474 mg |
442 mg |
L-cysteina |
2168 mg |
650 mg |
*/***L-tryptofan |
1041 mg |
312 mg |
' Wartości dla smaku czekoladowego.
# Wartości aminogramu mogą podlegać biologicznym wahaniom typowym dla produktów naturalnych.
* aminokwasy egzogenne
** aminokwasy rozgałęzione
*** aminokwasy aromatyczne