Uwaga! Opis produktu pochodzi zazwyczaj z oficjalnej strony producenta lub od dystrybutora danej marki na Polskę. Jeżeli potrzebujesz większej ilości informacji przed zakupem, skontaktuj się bezpośrednio ze sklepem. Każdemu klientowi po zakupie przysługuje prawo do bezpłatnego indywidualnego doboru dawkowania. Dostępna jest również opcja bezpłatnego przed zakupowego doboru produktów w zależności od oczekiwanego rezultatu.
ISO WHEY - jest suplementem diety w proszku, mieszanką izolatu (WPI) i koncentratu (WPC) białka serwatkowego.
Produkt przeznaczony dla sportowców wszystkich dyscyplin zarówno wyczynowym jak i amatorom, przede wszystkim entuzjastom sportów siłowych i sylwetkowych, jako uzupełnienie diety w wysokojakościowe białko. Nadaje się do spożywania zarówno w okresie budowania masy mięśniowej jak i w czasie redukcji tkanki tłuszczowej. Stanowić również może wartościowy składnik diety odchudzającej osób o mniejszej aktywności fizyczną.
Białko jako jeden z ważniejszych składników spełnia szereg ważnych funkcji biologicznych. Przyczynia się do wzrostu i utrzymania masy mięśniowej oraz ma bezpośredni wpływ w utrzymaniu zdrowych kości.
- Mieszanka WPI i WPC,
- 22,5 g białka w porcji dziennej,
- 7,5 g BCAA w porcji dziennej,
- Nie zawiera barwników,
- 9 rewelacyjnych smaków,
- Idealna konsystencja, dobra rozpuszczalność.
Proteiny serwatkowe są najcenniejszym źródłem białka dla organizmu człowieka. W wyniku trawienia powstają z nich tzw. biologicznie aktywne peptydy, które oddziałują z receptorami organizmu, wpływając na wiele procesów metabolicznych.
Spośród wszystkich białek posiadają one jeden z najwyższych wskaźników tzw. wydajności wzrostowej białka (PER 3,2), świadczący o ich niesamowitej, ale przede wszystkim realnej skuteczności w budowaniu tkanki mięśniowej.
Spożywanie białek serwatkowych wpływa na produkcję cennego związku - glutationu.
Jest on głównym elementem, który posiada właściwości antyoksydacyjne.
Zalecane dzienne spożycie:
Jedną porcję (1,5 miarki = 30 g) rozpuścić w 150 ml odtłuszczonego mleka. Stosować raz dziennie.
Ostrzeżenia dotyczące bezpieczeństwa:
- Wyprodukowano w zakładzie w którym przechowuje się również mleko, soję, pszenicę, jaja, seler, gorczycę i arachidy.
- Nie przekraczać zalecanej dziennej porcji do spożycia w ciągu dnia.
- Produkt nie może być stosowany jako substytut (zamiennik) zróżnicowanej diety.
- Dla utrzymania prawidłowego stanu zdrowia należy stosować zróżnicowaną dietę i prowadzić zdrowy tryb życia.
- Preparat powinien być przechowywany w temperaturze pokojowej, w sposób niedostępny dla małych dzieci.
- Żółcień chinolinowa- może mieć szkodliwy wpływ na aktywność i skupienie uwagi u dzieci.
- Zawiera substancje słodzące.
Wartość odżywcza: |
30 g porcja dzienna |
100 g |
% RWS * - w porcji dziennej produktu (30g) |
Wartość energetyczna: |
457 kJ/ 109kcal |
1523 kJ/364 kcal |
5% |
Tłuszcz w tym kwasy tłuszczowe nasycone |
1,2g 0,84 g |
4g 2,8g |
2 % 4 %
|
Węglowodany w tym cukry |
2,1g 2,1g |
7g 7g |
1 % 2 %
|
Białko |
22,5g |
75g |
45% |
Sól |
0,9 g |
3g |
15% |
Składniki mineralne: Wapń Fosfor Sód Potas Chlor |
180 mg 90 mg 390 mg 60 mg 270 mg |
600 mg 300mg 1300 mg 200 mg 900 mg |
20% 13% nie określono 3% 34 % |
Profil aminokwasowy: - L- alanina - L- arginina - kwas L-asparaginowy - L- cysteina - L- kwas glutaminowy - glicyna - L- histydyna - L- izoleucyna - L- leucyna - L- lizyna - L- metionina - L- fenyloalanina - L- pralina - L- seryna - L – treonina - L- tryptofan - L- tyrozyna - L - walina |
1,5g 0,9g 3,54g 0,75g 5,67g 0,6g 0,6g 1.8g 3,9 g 3,18g 0,69g 1,23g 1,62g 1,47g 1,62g 0,72g 1,08g 1,77g
|
5,1 g 3g 11,8g 2,5g 18,9 2g 2,2g 6g 13g 10,6g 2,3g 4,1g 5,4g 4,9g 5,4g 2,4g 3,6g 5,9 g
|
nie określono nie określono nie określono nie określono nie określono nie określono nie określono nie określono nie określono nie określono nie określono nie określono nie określono nie określono nie określono nie określono nie określono nie określono
|
*Referencyjna Wartość Spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej ( 8400Kj/2000 kcal)
Składniki: koncentrat białka serwatkowego WPC, izolat białka serwatkowego WPI, emulgator: lecytyny, aromat, stabilizator: guma ksantanowa, substancja słodząca: sukraloza.