Wartość odżywcza
|
100g
|
65g
|
Wartość energetyczna
|
1564kJ /370 kcal
|
1017 kJ / 240 kcal
|
Tłuszcze nasycone
|
2,4g
|
1,6g
|
|
Zalecany sposób spożycia:
W celu uzupełnienia glikogenu: Spożywać 2-4 batony w ciągu dnia. Należy zacząć „ładowanie” na 3 dni przed rozpoczęciem zawodów. Zachowaj swoją regularną dietę, nie zaleca się przyjmowanie zbyt dużej ilości pokarmów.
Podczas długotrwałego wysiłku: Spożywać 1 baton w trakcie każdych 60-120 minut wysiłku.
Podczas treningu siłowego: Spożywać 1 baton w trakcie każdych 60-120 minut wysiłku.
Sporty drużynowe: Spożywać 2-4 batony na dzień przed rozgrywkami. W przerwie meczu spożyj 1 baton bezpośrednio po zakończonej połowie, tercji czy kwarcie.
Podczas codziennych aktywności, jako baton energetyczny: spożywać 1 baton w trakcie każdych 60-120 minut wysiłku.
Regeneracja po wysiłku: Spożywać 1-2 batony bezpośrednio po zakończonym wysiłku fizycznym oraz 1-2 batony w 60-90 minut od czasu zakończenia wysiłku fizycznego.
Składniki:
płatki owsiane (19,2%), rodzynki, syrop glukozowy, inwertowany syrop cukrowy, skrobia jęczmienna (Vitargo® 8,8%), chrupki ryżowe (8,5%) [mąka ryżowa, gluten pszenny, cukier, słód pszenny, glukoza, sól], karmel (6,4%) [syrop fruktozowo-glukozowy, cukier, glicerol, błonnik pszenny, koncentrat soku jabłkowego, tłuszcz roślinny, serwatka w proszku, masło, pektyny, cukier palony, odtłuszczone mleko w proszku, aromat, kwas mlekowy, ekstrakt z ryżu], cukier, zhydrolizowany gluten pszenny, olej palmowy, kreatyna (1g/baton), lecytyna sojowa, aromat, sól, kofeina (83mg/baton). Zawiera alergeny: mleko, pszenica, gluten, soja, ryż. Może zawierać śladowe ilości orzeszków ziemnych i innych orzechów oraz nasion.
|